www.proignis.ro

Fie ai nevoie sa cauti o firma de servicii funerare pentru un prieten aflat in suferinta, fie tu esti persoana al carui cer se prabuseste, serviciile funerare sunt un sprijin la nevoie, deoarece astfel de zile sunt cu adevarat greu de petrecut.

In cadrul unui pachet se afla atat operatiile pregatitoare ce tin de inmormantarea propriu zisa, cat si cele ce tin de transport sau incinerare in cazul in care este vorba de un crematoriu Transilvania. Serviciile oferite sunt de calitate si sunt organizate de catre un personal calificat. Exista optiuni diferite in functie de majoritatea persoanelor.

Unele persoane respecta traditia de imbalsamare – inainte era considerata doar o optiune insa acum este o normalitate ca o persoana trecuta la nefiinta inaintea ceremoniei funerare sa fie imbalsamata. Atunci cand un om moare, i se opresc si bataile inimii. Din cauza ca fluxul sanguin stagneaza, se produce procesul de coagulare a sangelui. Prin intermediul sangelui, circula toate substantele necesare hranirii organismului pentru supravietuire – fie ajung la diferite organe precum ficatul, rinichii si alte organe functionale sau chiar muschii scheletici, pielea si oasele.  Odata ce acest flux stagneaza, nu mai este posibila alimentarea. Si toate organele se opresc din functionare.

Temperatura corpului scade, se intaresc toti muschii, iar pielea capata o culoare galbena, palida iar consistenta e ca de ceara. Tot acest proces poarta denumirea de rigiditate cadaverica. Mirosul emanat de organele deja supuse procesului de descompunere pot cauza o serie de bacterii si fungi – devenind un mediu propice de dezvoltare, punand in pericol persoanele aflate in jurul acestuia.

Imbalsamarea are ca scop o spalatura a corpului ce vizeaza indepartarea mirosului neplacut a corpului intrat in procesul de putrefactie. Pe langa stoparea mirosului urat, mai are rolul sa opreasca raspandirea bacteriilor si dezvoltarea acestora. Mirosul specific urat mirositor este dat de cadaverina si putrescina si care poate fi intarziat maximum o saptamana.

In cadrul  unui crematoriu Transilvania aceasta operatie pregatitoare este realizata de catre cadre medicale care au experienta in domeniu si stiu cum sa foloseasca substantele pentru a ascunde acel miros.

Procesul de infrumusetare – Dupa ce s-a facut imbalsamarea, respectivul sau respectiva va fi pregatita  pentru inmormantarea propriu zisa. Va fi imbracata in haine decente si aranjata cu produse cosmetice si machiaj – in cazul femeilor, si barbierit si tuns – in cazul barbatilor.

Li se adauga accesorii si produse de infrumusetare pentru a arata cat mai bine, pentru ultimul lor drum petrecut de catre cei dragi. Daca ai anumite preferinte nu uita sa le precizezi atunci cand ceri pachetul de servicii. La persoanele care sunt incinerate exista servicii oferite de catre firme partenere cu acel crematoriu Transilvania. 

Cenusa poate fi prelucrata si chiar transformata in obiecte pretioase precum bijuterii pe care tu sa le porti intotdeauna la tine. Ele poarta denumirea de diamante sintetice confectionate prin transformarea cenusei in grafit si prelucrarea pana la forma de diamant specifica. Produsele oferite de firmele partenere sunt de calitate si doar tu vei sti care este cu adevarat insemnatatea lor.