Business Woman
Business Woman

Chiar daca IT-ul este un domeniu in care prezenta femeilor este una destul de mica. Marea majoritate a persoanelor din domeniu fiind barbati. Acest lucru insa nu a demoralizat femeile care au ajuns in domeniu sa ajunga in pozitii de top in cele mai mari companii din lumea IT.

Safra Catz, Presedinte si CFO, Oracle

Oracle este un nume mare in IT, iar Safra Catz ocupa pozitia de Presedinte si CFO. Catz a facut parte din membrii executivi ai companiei inca din anul 2001. In acest timp aceasta a ajuns sa avanseze constant in companie pana cand ocupa a doua pozitie. Larry Elison este singurul care are o pozitie mai inalta decata Safra Catz, acesta ocupand functia de CEO.

Virginia „Ginni” Rommety, CEO, IBM

Ginni Rimmety a devenit CEO-ul IBM cu doi ani in umra, si s-a combatut cu un declin de 5% in faceri pentru companie. Este destul de greu sa estimama averea lui Rommety din moment ce aceasta nu a ajuns pe lista Forbes a celor mai bogati americani, Chiar si asa putem spune ca valoreaza mai putin de 1 miliard de dolari si ca in anul 2012 compensarea acesteia a fost in valoare de 16.1 milioane de dolari. Aceeasi suma a obtinut-o si anul trecut. Ginni Rommety a inceptu sa lucreze la IMB de la 24 de ani (1981) avand functia de inginer de sistem.

Marissa Mayer, CEO, Yahoo

Marissa Meyer a fost 20-lea angajat in tabara celor de la Google si face parte din executivul de la Walmart. Aceasta a devenit CEO al Yahoo in iulie 2012.

VentureBeat estimeaza averea lui Mayer la o valoare de 300 de milioane de dolari. DIn momentul in care aceasta a ajuns la Yahoo a angajat jurnalisti precum Davi Pogue, Matt Bai si Kati Couric sa lucreze pentru Yahoo Nwes. Cat timp a lucrat la Google aceasta a ajutat la dezvoltarea sistemeleor precum Google News, Gmail si Google Maps.