Saptamana Mare
Saptamana Mare
Saptamana Mare

Este Saptamana Mare, luminata si binecuvantata, ultima saptamana din post si parca si cea mai grea pentru cei care au postit tot postul. Nu este vorba ca datorita faptului ca este ultima este speciala, ci pentru ceea ce s-a intamplat in cadrul zilelor ei cu Mantuitorul nostru, care ne-a scapat de cel rau.

Domnul nostru Iisus Hristos a ales sa se jertfeasca si sa sufere pentru noi muritorii si pacatosii, ca sa putem sa ne dam seama ca El ne iubeste si ca totusi ne ofera mantuire si o noua viata, chiar daca noi am ales sa il ponegrim si sa il batjocorim, mai mult de atat necrezand in El si in puterea Lui cea mare.

Saptamana Mare dinainte de Inviere si de Sf. Sarbatori de Pasti este o saptamana plina de lumina, plina de credinta, rugaciune, denii, milosetnie si mai presus de toate, de post fizic si spiritual. Este important ca, in cazul in care nu am apucat sau nu a tinut post in toata perioada dinainte, sa incercam sa postim cat mai bine cel putin in aceasta saptamana speciala, ce a patimilor Domnului nostru Iisus Hristos.

Macar atat am putea face si noi pentru a-i arata ca Il iubim, ca ne pocaim si credem in El, dar si ca ne pasa de ceea ce a facut pentru noi, respectand jerta Lui si toate cele ce a facut pentru noi. Credinta Lui, iubirea Lui pentru noi, martirismele si rugaciunile sau povetele Lui sunt exact lucrurile care ar trebui sa ne determine sa iertam, sa ne marturisim, sa ne spovedim, sa ne cerem iertare si sa postim, dar si sa facem milostenie in aceste zile luminate.

Spovedeste-te, roaga-te, caieste-te pentru ceea ce ai facut rau si incearca sa te schimbi astfel incat sa primesti lumina mare a Sf. Pasti cu sufletul curat si in tihna familiei tale.