Mc Donald's

In 1991 „Saptamina de afaceri” a mentionat ca milioane de magazine McDonald’s vor raspandi lansarea de produse noi pe piata din S.U.A. In  anul 1998, au prezentat urmatoarele produse:

  • Sticksuri din morcovi: inca disponibil ca un element obtional, in unele restaurante din S.U.A.
  • Pui prajit: Acesta nu a fost McNugget. Desi disponibil in mare parte in Asia, este scos din meniul din S.U.A., impreuna cu porumbul pe stiulete care a venit cu acesta.
  • Pasta: McDonald’s a incercat mancarurile vechi preferate precum spaghete si lasagna cu paine si cu usturoi. Niciuna nu mai este accesibila in S.U.A.
  • Fajitas: Versiunea McDonald’s de acest fel de mancare populara mexicana nu a fost scoasa niciodata, deşi este accesibila in cateva restaurante din S.U.A.
  • Pizza: Compania a dedicat o intreaga reuniune anuala de franciza pentru a vorbi despre acest fast-food preferat. Pizza supravietuieste in Canada, dar nu mai este in S.U.A.
  • McLead Deluxe: Acest tip de sandwish cu continut scazut in grasimi a fost lansat in 1991, care atrage clientii preocupati de sanatatea lor. Acesta a fost scos din meniu in 1996.

Ultimul produs de succes al acestei mari companii sunt celebrii Pui McNugget in anul 1983.

Compania a subliniat faptul ca meniul esential va ramane acelasi, burgerul va extinde linia acestora, evitand mersul in mai multe directii radical diferite. Au deschis noi magazine, mai degraba decat lansarea de produse noi. Ei dezvolta un nou sistem de productie de bucatarie.

Compania foloseste brandul lor puternic pentru a  gasio modalitate de a creste in propria sa afacere. Noul sistem de productie de bucatarie permite directorilor sa gandeasca mai amplu despre completarile in meniul de inalta calitate. Castigurile pe piata interna nu mai trage in jos cresterea economica internationala ci este adaugata la aceasta. Si pietele din afara, au un model de crestere in viitor.

McDonald’s continua sa introduca produse noi si chiar parti noi ale meniului.