Romania

Romania este tara noastra draga si frumoasa si cu siguranta cu totii avem cate ceva bun de spus despre aceasta, asta pe langa ceea ce nu ne place si ceea ce am dori sa imbunatatim la ea. Asadar, pentru ce este renumita Romania si de ce le place strainilor asa de mult sa o viziteze?

Transilania-Brasov

In regiunea Transilvaniei din Romania, Brasov este locul cel mai frumos poate unde te poti indrepta. Daca esti interesat a vedea monumente care dateaza inca din secolul 14, atunci acesta este orasul istoric in care trebuie sa mergi numaidecat. Aici poti vedea Biserica Neagra si Castelul Bran, locul in care Vlad Tepes a trait si a domnit.

Poti de asemenea vizita si palatele Peles si Pelisor, Peles fiind construit in anul 1883 de catre Regele Carol. Acesta dispune de o arhitectura impresionanta si se afla exact la baza muntilor care ofera locului o poveste chiar si mai minunata.

Sighisoara

Un alt loc minunat si interesant de vizitat in zona Transilvaniei, este Sighisoara-cel mai stravechi oras medieval din toata Europa. Strazile pavate cu piatra, turnurile stravechi si pasajele secrete fac din Sighisoara orasul cetate cel mai vizitat din Romania. Strainii adora aceste lucruri.

Fie ca vei alege sa mergi in aceasta regiune, fie ca alegi sa mergi in imprejurimile sale, cu siguranta vei descoperi oameni care inca traiesc in modul traditional acestei zone minunate. Vei vedea oameni imbracati popular la sarbatori si nu numai si vei avea de asemenea oportunitatea de a manca branza facuta in casa si bucate traditionale zonei transilvanene.

Maramures

Cel mai bun moment in care sa vizitezi zona Maramuresului sau Maramu’ este fie pe timp de iarna, fie pe timp de primavara. In timpul sarbatorilor de iarna, vei vedea oameni imbracati in costume greoaie populare din lana de oaie si purtand masti urate reprezentand diferite animale.

Aceste costume masive si greoaie dispun de clopote mari atarnate de tesaturi iar barbatii imbracati in acestea se plimba pe strazi, facand aceste clopote sa sune tare prin tot satul.