Indiferent de cat de bun este noul produs sau serviciu al companiei dumneavoastra, acesta nu va avea succes la public daca nu este promovat in mod corespunzator. Incercati aceste tehnici testate deja si de alte companii pentru a va asigura ca publicul tinta stie ca aveti un nou produs sau serviciu atractiv pe piata.

  1. Oferiti clientilor existenti o previzualizare exclusiva. Clientii cei mai importanti sunt cei care, cel mai probabil, vor achizitiona noua oferta, asadar faceti-i sa se simta valorosi. Stabiliti intalniri fata in fata pentru a le comunica beneficiile produsului inainte de lansarea oficiala a acestuia.
  2. Determinati clientii sa raspandeasca vestea depre noul produs. Publicitatea orala este cea mai eficienta, asadar lasati clientii sa lucreze pentru dumneavoastra. Oferiti-le o recompensa, precum un discount la noua lor comanda sau obiecte promotionale, pentru aducerea unui nou client pentru produsul sau serviciul nou lansat.
  3. Determinati clientii sa vina la sediul sau in magazinul companiei. Folositi produse sau servicii deja cunoscute pentru a-i atrage. Oferiti sesiuni de testare, mostre gratuite, precum tricouri personalizate daca sunteti o companie din domeniu textil, sau vouchere cu discounturi atunci cand vindeti un produs existent.
  4. Faceti oferte. Oferiti un pret special de debut sau o oferta „2 la pret de 1”. Verificati intotdeauna durata si marimea ofertei inainte de a anunta pretul promotional pentru a nu iesi in dezavantaj.
  5. Accentuati beneficiile produsului. Creati un material care sa listeze toate beneficiile noii oferte. Daca este posibil, plasati un semn in afara sediului sau magazinului si updatati-va site-ul cu un banner ce promoveaza noua oferta, pe pagina principala.
  6. Cereti ajutorul angajatilor in raspandirea informatiilor despre produs. Informati-i despre beneficiile acestuia si incurajati-i sa spuna mai departe clientilor si cunostintelor lor. Retelele sociale pot fi o unealta foarte eficienta pentru acest lucru.
  7. Trimiteti stirea in email. Folositi baza de date cu clienti si spuneti tuturor despre noul produs sau serviciu. Adaugati detalii scurte si in mailurile zilnice si includeti fluturasi in corespondenta trimisa.
  8. Afiliati-va. Marketingul de afiliere inseamna sa faceti echipa cu o alta afacere ale carei produse sau servicii atrag clienti similari. Promovati-le noile produse in timp ce ei le vor promova pe ale dumneavoastra. Daca este posibil, combinati-va fortele pentru a surclasa un alt competitor.
  9. Cautati atentie. Incercati sa obtineti publicitate pentru noua oferta. Ce reviste sau ziare citeste publicul pe care il tintiti? Creati un comunicat de presa care vinde beneficiile cititorilor si includeti fotografii daca aveti aceasta posibilitate.