pictura

In tara sunt expozitii de pictura ce apar in fiecare luna, daca nu saptamanal, scotand la iveala talentul nebanuit al locuitorilor tarii noastre. In cazul marilor pictori ce nu au fost recunoscuti in vremea razboiului si au ramas asimilati tarii in care au fost exilati, din simplul fapt ca tara noastra nu a dorit sa-i accepte, este o duritate.

Nicu Enea un pictor bacauan al carui talent uimeste publicul strain, castigator al unui premiu important in Paris, dupa care fiind scos din viata artistica de catre comunisti in urma pictarii unor palate regale nu este apreciat de catre locuitorii tarii noastre si sunt destule exemple ce reflecta ceea ce tocmai am descris. Oare cat timp vom mai ignora si inlatura adevaratele talente, culegand ,,spinii si nu trandafirii”?

Dar este mai bine sa ne gandim la lucruri bune si la ceea ce picteaza acesti artisti, in tablourile lor fara cusur.

Ma gandeam zilele precedente la cum s-a scurs timpul si in ce mod. Anul ce pleaca devine o poveste uitata undeva prin trecut. Mai avem si amintiri ce ne leaga de el, insa le stergem pentru a face loc noilor momente ce la randul lor vor lasa amintiri si trairi si tot asa, ca intr-un ciclu continuu.

Nu stiu cum sunt alte persoane, insa eu, pe langa atentia ce o ofer aproapelui meu, mai sunt concentrata si asupra mediului in care traiesc. Imi place sa urmaresc activitatea vietatilor ce o populeaza si a naturii in toate ipostazele specifice (anotimpurile), fiind fascinata, de asemenea, si de peisajele minunate ale acestei planete. Sunt imagini superbe pe care ni le asterne aceasta lume, tot ceea ce trebuie sa facem este sa fim mai deschisi cu noi insine acceptand faptul ca mai sunt si lucruri frumoase ce merita atentia noastra si nu ar trebui ratate. Sa luam ca exemplu anotimpurile recente ce au trecut si cele ce au sosit.

Datorita acestor lucruri minunate din natura, putem fi inspirati a picta adevarate opere de arta si alte minunatii care mai de care mai frumoase.