Pe masura ce lumea evolueaza si cercetarile avanseaza, noi abordari medicale sunt descoperite. Mentinerea unui interes activ cu privire la acestea tine de posibilitatea de a avea parte de rezultate mai bune. Din punct de vedere al sanatatii alimentare exista de asemenea schimbari.

Iata cateva aspecte de noutate ce tin de nutritie si de evolutia din acest punct de vedere. Daca acum ar fi momentul sa apelezi la un profesionist si sa te raportezi la studii de actualitate, daca ai fi in cautare de nutritionist in Cluj 2018, iata ce ar putea acesta sa iti recomande:

  • Terapiile cu nutrienti, intravenoase

Terapii intravenoase, cu nutrienti. Poate ca nu este o noutate ca acestea ajuta organismul, insa acum mai mult ca oricand se pune mai mult accent pe metoda eficienta de a ajuta organismul sa absoarba nutrientii in totalitate. Spre exemplu intr-o nota de comparatie cu tabletele clasice de vitamine ori suplimente, absorbtia se realizeaza in acest caz numai pe jumatate.

 

  • Sucurile pentru detoxifiere

Detoxifierea cu sucuri de tot felul este depasita. Acestea se dovedesc a fi cu efect foarte mic fata de cel scontat. Un regim impus nu urmareste sa diminueze masa musculara. Sucurile au putine fibre, proteine si calorii, asa cum stim, deci nu asigura necesarul de energie pentru a sustine un program al unei zile complete. Un nutritionist in Cluj 2018 iti poate oferi informatii complete legat de asta.

 

  • Dietele drastice

Depasite sunt de asemenea si dietele drastice. Daca unii le numesc post negru, altii o masura rapida de a arata mai suplu in cateva zile, ei bine tendintele in nutritie dicteaza ca aceste metode sunt absurde, barbare si nu ar trebui sa fie adoptate.

 

Din punct de vedere al dietei se impune de asemenea ca unele alimente si produse sa nu mai fie consumate numai pe baza aspectelor amplificate ca fiind beneficii, asa cum denota multiplele campanii de marketing. Se pare ca prea evaluat este spre exemplu uleiul de cocos, mai eficient fiind in plan cosmetic.

In aceeasi lista se include bicarbonatul de sodiu, turmericul sau faina de migdale.

 

  • Paleo, un alt trend

Cercetarile au aratat ca oamenii s-au format acum 2000 de mii de ani. Pana acum s-a schimbat doar 1%. Concluzia este ca mancarea moderna nu este tocmai in gena noastra, deci nu este ca si cand chiar ni se potriveste.

Se merge mai mult pe produse naturale, pe culturi oleaginoase, cereale, legume, fructe. Se vor tine la distanta produsele ce au fost cultivate cu pesticide, antibiotice, animale ce au fost crescute inchise si hranite cu mancare ce forteaza cresterea etc.

De asemenea, abordarea Paleo spune ca zaharul si faina, grasimile, drojdia sau amidonul sunt de evitat, alaturi de nutrienti precum gluten sau alti compusi ce nu fac altceva decat sa inhibe vitaminele. Mai multe despre ce sa consumi si ce nu, poti afla de la un nutritionist in Cluj 2018.

Indiferent de ce se schimba, o regula va fi mereu aplicata: mananca dimineata ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor.

Noutati in nutritie in 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *