afaceri

Despre Patrascu Constantin Octavian se stie ca este un business developer. Mai mult decat atat, ambitia sa este una mareata. Ne vorbeste despre oportunitati si afaceri, de data aceasta despre Albania. S-a spus despre economia sa ca este una din cele mai oportuniste. Se intampla in 2012 insa inca mai este valabila aceasta afirmatie. Cu o economie ce a crescut vizibil, Albania a atras investitorii. L-a atras, desigur, si pe Patrascu Octavian ConstantinAcesta a semnat un deal cum s-ar spune in termeni de specialitate, cu o firma de brokeraj, Platinum Invest.

Intrebat de ce aici, de ce tocmai Albania, Octavian Patrascu marturiseste ca sunt numeroase motive pentru care a facut asta. Mentioneaza despre infrastructura de retele, despre oameni care muncesc si nu au probleme impuse de limba si bariere de acest gen. Nu in cele din urma, si costurile mai reduse fata de UE reprezinta un motiv de luat in seama.

Albania se mandreste, fata de Romania, cu un impozit de doar 10%, indiferent de tipul de venit despre care este vorba. Si daca vom continua in aceeasi nota, aflam de la acelasi Octavian Constantin Patrascu ca impozitul in Albania este unic, redus din 2010 si reprezinta un procent de 15, in timp ce TVA-ul se mentine la pragul de 10 procente.

Afacerea incheiata in Albania a reprezentant pentru Octavian Patrascu o placere. Asta pentru ca, spune el, autoritatile s-au aratat deschise la ideea sa de business. Firma de brokeraj cu care a semnat este si ea importanta, avand in vedere ca se afla intr-un top 5.

Acelasi Octavian Constantin Patrascu spune ca o negociere de acest gen a fost floare la ureche cum s-ar spune in termeni lejeri. Ambele parti implicate au avut in vedere seriozitatea de munca si nu numai; daca el a venit cu deal exclusiv, la marturisirea proprie, ceilalti au pus la dispozitie clienti, capital uman.

Si sa nu credem ca numai afirmatiile lui Octavian conteaza. De partea cealalta, partenerul de afaceri marturiseste si el ca a gasit persoana potrivita, energica si de incredere pentru a semna un deal. Abordarea este una corecta si nu vine numai dintr-o singura parte.

Una peste alta, se pare ca Albania inca este o oportunitate, cu un trend bun al stabilitatii economice.