pesteri

pesteri

Pesterile exista in toata lumea, insa unele dintre acestea sunt mult mai incredibile decat altele si se regasesc in mediul subacvatic. Sunt ideale pentru scufundatorii de peste tot din lume. Scufundarile in pesterile subacvatice sunt uimitoare, provocatoare si amuzante. Indiferent de unde vei merge pana la urma, vei avea parte de o experienta pe care nu o vei uita prea curand.

Scufundarile in pesteri subacvatice  permit celor mai pasionati scufundatori sa priveasca privelisteile uimitoare ale apelor din adancuri si ale vietii de acolo. Este atat de greu sa alegi o singura pestera cea mai frumoasa, ins de ce sa nu le incerci pe toate?

Pesterile Chinhoyi, Zimbabwe

Situata in Districtul Makonde,  Mashonaland West Province, Pesterile Chinhoyi sunt un sistem de pesteri cu o varietate de conditii de scufundari. De la ape deschise si pana la scufundari in subacvatic, exista cate ceva pentru orice tip de pasionat al apei.

Apa este neobisnuit de limpede si exista o gramada de lucruri de vazut in ea. Sistemul de pesteri este creat din dolomita si calcar. O pestera contine monede aruncate acolo de observatori si alta este plina de oase.

Emergence du Ressel, Franta

Scufundatorii pot sa se bucure de provocarea de a regasi intrarea in aceasta pestera de tip tunel, localizata adanc sub apa. In interiorul acesteia, exista doua optiuni pentru tine, un tunel care continua de-a lungul la o adancime de 10 metri si un altul care se adanceste la mai mult de 70 de metri adancime. Aceasta pestera este perfecta pentru scufundatorii experimentati doar.

 Great Blue Hole, Belize

Aceasta cavitate masiva din apa Belizeului este o destinatie foarte populara pentru scufundatori. Gaura are in jur de  124 de metri adancime si dispune de stalactite formate inainte ca pestera sa se fi umplut cu apa. Scufundatorii pot vedea aici o mare gama variata de pesti  tropicali in apa limpede din interiorul Great Blue Hole, cum ar fi si rechini de recif caraibeni.