Zilele astea planuiesc sa merg din nou la pescuit, pentru ca pot recunoste ca deja mi-a intrat in sange chestia asta. Imi place foarte mult, este aceea placere, aceea senzatie cand prinzi un peste tu singur. Zilele trecute am fost la Gura Vaii, langa baraj. Initial nu prea a tras, si majoritatea pescarilor batrani spun ca inca nu a inceput sa traga pestele cum trebuie, se poate spune ca iei maruntisi. Eu nu sunt de parere, parerea mea este catrebuie sa si stii cu ce sa dai, cu ce momeala dai mai exact, eu stiu ca este foarte buna clasica si vechea mamaliga, dar asa poate cum noi ne saturam de anumita mancare poate si ei la fel. In acest cam am cautat foarte mult pe google si am gasit si alte momeli de pescut la diferite specii si pescari sustin cu tarie ca sunt foarte bune asa ca am comandat de la un magazin pescuit online si pot spune ca rezultatele au fost foarte bune.

Am intrebat pe diferiti pescari unde trage mai bine si ce trage mai bine dar fiecare mi-a zis diferite locuri. Nu stiu ce sa zic am impresia ca fiecare pescar isi tine secretele, locurile bune pentru el, dar un prieten spunea ca peste e peste tot, nu stau numai intr-un anumit loc unde da fiecare in parte. Astazi era in pln sa mergem la pescuit, dar se pare ca vremea nu tine cu noi, meteorologi au anuntat gol alben de ploi si furtuni in foarte multe judete din Romania. Sa speram ca poate, poate se opreste de dupa masa si asa putem sa mergem, pentru ca am cateva momeli care mor de nerabdare sa le incerc.

Zilele trecute am observat cateva persoane ca dadeau cu ceva ce semana cu o plasa, si m-am interesat, si am aflat ca se numeste parasuta si in special aceasta este interzisa ca este braconaj. Nu ii inteleg deloc pe acestia, eu stiu ca fiecare vrea sa prinda peste, dar daca o faci prin metode ilegale care mai este farmecul pescuitului. Asa fiecare ar putea sa arunce plase si sa ia o gramada de peste. Daca ei chiar vor sa ia peste la plasa o pot face si legal, adica sa merga sa cumpere 1 kilometru de Dunare si pe acel kilometru pot baga plase unde vor. Am inteles ca este undeva la 2000 de ron anual dar pe alnga asta iti trebuie o barca sa te poti deplasa si permis de barca.

Pescuitul este foarte frumos si linistitor, este un loc in care uitam si toate necazurile de la locul de munca, de acasa si uitam si de nevestele cicalitoare.

Placere la pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *