plimbarea de dimineata

Cu totii ne dorim sa reusim in fiecare zi sa avem cele mai mari performante cand vine vorba de activitatea scolara sau de cea de la birou, si de cele mai multe ori tehnicile sau metodele pe care le facem nu au rezultate. Dar cati dintre noi au incercat plimbarea de dimineata?

Dupa un somn de 7-8 ore, in care ne-am relaxat si am ajutat organismul sa isi revina dupa ziua precedenta, urmeaza sa incepem o alta zi in care suntem treziti de alarma. Primul pas pentru o sanatate benefica este sa punem alarma cat mai departe de creierul nostru si de corpul nostru, mai ales daca este vorba de alarma telefonului. Pentru acest motiv, alege sa pui ceasul sau telefonul cu alarma la o distanta de cel putin un metru fata de patul tau, pentru ca prima miscare pe zi sa fie cea de ridicare si intindere catre alarma.

Odata ridicat din par, incearca sa te echipezi si sa iti oganizezi timpul incat sa poti merge pe jos cateva minute. Spre exemplu, nu cumpara paine de seara pentru micul dejun si alege sa faci o miscare pana la magazin pentru a cumpara diverse produse pentru a-ti prepara micul dejun.

Beneficii pentru sanatate

Plimbarea de dimineata iti aduce o serie de beneficii pentru sanatatea ta, printre care:

  • iti reduce tensiunea arteriala si mentine un nivel normal al colesterolului;
  • scade riscul de aparitie si dezvoltare al bolilor de inima;
  • reduce riscul de accident vascular cerebral;
  • mentin greutatea sub control cu o serie de miscari clasice si usoare, astfel incat vei arde calorii;
  • iti oxigenezi creierul si organele vitale, pentru o mai buna functionare a acestora. Oxigenul de dimineata, mai ales dupa o ploaie de seara ofera o mai mare cantitate de energie pentru spirit si o mai buna mobilitate pentru articulatii.
  • iti mentii o sanatate si o atitudine pozitiva;
  • plimbarea de dimineata sporeste sanatatea mintata, reduce nivelul depresiei si instaleaza un ritm al activitatii mai bun, mai putin stres sau griji.