Tuturor ne plac povestile mitologice, acele povesti care se inspira din fapte nerealiste care s-ar fi intamplat demult, in vremuri pe care nu avem cum sa le cunoastem de acum incolo.

Tinutul magic

Padurile Knockma sunt localizate in vestul salbatic al Irlandei si sunt asociate cu o serie de legende. Se spune ca regina legendara Maeve este ingropata intr-o caverna de pe dealul Knockma, si se spune ca insusi dealul este o intrare catre unul din acele regate de basm ale Islandei. Condus de Finnbheara, se spune ca tinutul magic exista dincolo de una din acele multe pietre si inele de basm care descriu dealul.

Potrivit legendei, Finnbheara rapit o mireasa frumoasa a unui lord ai a dus-o in imparatia sa. Lordul l-a urmarit pe acesta dar si pe mireasa sa catre deal, si a ordonat oamenilor sai sa incepe sa sape, dar in fiecare noapte cand barbatii dormeau, munca acesta era distrusa de catre zanele lui Finnbheara.

Raul Styx

Acest rau reprezinta intrarea principala in iadul grecesc. Se spune ca raul curge de sapte ori in jurul lui Hades, iar apele sale sunt murdare si otravitoare. Se zvonea ca raul curgea intre doi piloni de argint masiv, pazit de nimfe- care au si denumit acest rau.

Se pare ca acest rau este foarte adevarat, iar apele sale tulburi sunt acelea responsabile de moartea a mai multi lideri politici din istorie. Potrivit legendei, apele Styxului functiona asemeni unui poligraf modern din zilele noastre, acesta fiind folosit in cazul zeilor- iar daca acestia minteau, Zeus le poruncea sa bea din apa murdara. Astfel, zeii isi pierdeau vocea si capacitatea de a se misca timp de un an, daca se dovedea ca spuneau minciuni.

Aceste simptome sunt foarte asemanatoare de cele suferite de Alexandru cel Mare inainte de moartea sa, care a murit din cauza unei boli necunoscute, in jurul anului 323 i. Hr. Liderul grec a suferit de dureri la organele interne, febra mare si pierderea vocii, inainte de a intra in coma.