Se spune ca anumiti copii deabia asteapta sa mearga la gradinita, in timp ce alti nu vor sa auda de educatoare si de orele de somn. Stiu asta pentru ca si eu am un nepot, care facea asta in fiecare dimineata, se pare ca nu ii placea despartirea de mama sau de bunici, adica de sora mea sau de parinti mei sic el mai bun motiv era o portie zdravana de plans. In final il convingeam sa mearga dar totusi exista cateva sfaturi prin care sa-ti faci copilul sa se acomodeza cu gradinita si sa nu isi petreaaca orele la gradinita cu teama.

  1. Faceti si din prima zi de gradinita un eveniment

Asa cum, primul cuvant, primii pasi, primul dintisor, au fost evenimente importante in familie, de ce nu ar fi si prima zi de gradinita? Numai as ail puteti face pe copil sa perceapa mersul la gradinita un eveniment foarte important din viata. Mergeti impreuna sa cumparati rechizitele pentru gradinita bucuresti cum ar fi creioanele colorate, ghiozdanul , blucul de desen. Trebuie sa fii receptive la tot ceea ce isi doreste al mic, nu trebui sa ii impui un anumit penar sau o anumita cutie de acuarele. Din potriva, trebuie incurajat, lasal pe el sa le aleaga, ceea ce ii place mai mult.

  1. Acomodarea

Cel mai bine este sa mergeti impreuna la gradinita unde va invata si sa o cunosca pe doamna educatoare sau domnul invatator. Trebui sai povestiti cum il vei duce zilnic la gradinita si il veti lua in fiecare zi acasa dupa ore.Nu trebuie mintit sis a ii povestesti ca gradinita este cel mai frumos loc de pe tot Pamantul. Incerca sai ii raspunzi la orice intrebare, sa ii povestesti cum va fi prima zi de gradinita , cam tot ce va face, cum se va juca, ce va invata, cum va cunoste foarte multi copii.

  1. Provocare a imbracatului de unul singur

De obicei al mic, daca a trebut la grupa mica, probabil va trebui sa se dezbrace singur inainte e ora ora de somn si sa se imbrace sau atunci cand merge la ora de gimnastica sau la baie. Trebuie sa exersati, sai aratati inchisul si deschisul nasturilor, al fermoarului de la geaca. Pentru ca el sa prinda interes fata de acest lucru, puteti face un concurs cu el in casa sis a-l premiati pep e primul care strage lucrurile in ordine, pe primul care se va incalta si multe altele.

Daca dupa toate astea lucrurile au trebut cu bine de prima zi de gradinita, puteti sa sarbatoriti impreuna in familie. Aratati-I ca sunteti foarte mandri de el, si aratati-I interesul vostru fata de gradinita, punandui intrebari despre cum a fost, daca i-a placut si despre cum sunt ceilalti colegi.