primavara

Desi nu este inca primavara, atmosfera si vremea ni se pare de asa natura incat sa aducem un elogiu anotimpului ce marcheaza asa cum se cuvine inceputul de an. Iata o compunere frumoasa despre sezonul florilor.

Dupa iarna tarzie ce parca ne-a luat pe nepregatite, infiorandu-ne si provocandu-ne sa ne scoatem din dulapuri hainele groase iata ca si-a facut loc, mai greu ce-i drept, si primavara. Sfioasa, cu o usoara adiere de vant si soare somnoros, impreuna cu oaspetii mult asteptati si gingasii ghiocei patrunse cu drag in sufletele oamenilor, determinandu-i sa lase deoparte pe langa hainele groase si sufletul greu si impietrit transformandu-l intr-unul bun, plin de sperante si dragastos. Copiilor le reinvie bucuria si veselia, parca imbiindu-i la joaca si necunoscut, dezvoltandu-le curiozitatea crescanda.

Cerul senin si fara nori este brazdat de cocostarci si ciocarlii, iar soarele bland zambeste cu dragoste si bucurie impartindu-si razele sale pretutindeni incalzind atmosfera de unde vantul lin de primavara racoreste putin aerul mangaind frunzulitele primelor plante ce se trezesc din pamantul roditor.

Micile vietati se misca rar, dezmortindu-se si ele din lunga perioada de “somn”. Harnicile furnici isi incep activitatea, paianjenii isi dezmortesc piciorusele pentru a se putea descurca la tesutul panzei, cateva muste zboara aiurite prin multime, micii gandacei pasesc amortiti pe poteca creata de iarba proaspat iesita…

Pasarile ciripesc zburand din creanga in creanga impartasind cu noi cantecul glasurilor lor melodioase si rasunatoare mangaindu-ne auzul si desfatandu-ne privirea.

Este un  amalgam de culori, o simfonie de privelisti si peisaje ce ne ies in cale. Ar fi pacat, dupa cum spuneam mai sus, sa trecem cu vederea sau sa nu observam ce ne-a oferit natura. Am fi mai orbi decat orbii, mai surzi decat surzii. Persoane ce, desi avem posibilitatea de a distinge frumosul de urat, tratam cu indiferenta ceea ce avem.

Nu pe degeaba se spune ca cele mai bune lucruri in viata sunt gratis.