Numarul copiilor care aui probleme cu greutatea corporala a crescut semnificativ in ultimi ani. Numai in SUA exista intre 4 si 6 milioane de astfel de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani, iar numarul copiilor cu obezitate franca s-a dublat in ultimi 15 ani. In Romania, opinia publica este mult mai informata cu privire la pericolul si cauzele subnutritiei si malnutritiei copiilor decat in legatura cu obezitatea infantila, desi aceasta nu este deloc o raritate.

Acest lucru s-a petrecut in randul adultilor, nu al copiilor. Adulti sunt cei care ies in numar tot mai mare sa alerge sau sa mearga pe jos, se inscriu la tot fel de cluburi ameliorare a conditiei fizice si de gimnastica aerobica. Iar cei care se ingramadesc la prelegerile pe teme de mentinere a sanatatii si acorda o atentie deosebita alimentatiei nu sunt copii, ci persoanele trecute, in general, de prima tinerete.

Este laudabila constiinciozitatea unor profesori care incerca sa-i faca pe copii sa adopte deprinderi sanatoase insa acesta nu este nici pe departe un fenomen general