protectia muncii

A fi in concordanta cu legea este o parte importanta a succesului oricarei afaceri de pe plan national sau international. Reglementarile federale tin cont de numeroase aspecte ale afacerilor si legile privind protectia muncii si a angajatilor sunt printre cele mai discutate lucruri legate de asta.

Corporatiile mai mari pot angaja persoane dedicate pentru sectorul de HR si pot apela la avocati care sa ajute afacerea sa fie la zi si conform, cu legea aferenta. Insa, o lipsa de resurse nu scuza afacerile mai mici sa nu fie si ele la fel de atente la aceste aspecte legale legate de protectia muncii.

Mai multe afaceri mici cred ca pot trece de radarul legilor care au ca rol protejarea si siguranta angajatilor. Insa, adevarul este ca umbrela aceasta ce are legatura cu legile si cu guvernul, este extinsa si fiecare angajator trebuie sa tina cont de ea.

In ceea ce priveste ultima perioada a anului, afacerile de toate dimensiunile au prezentat o serie de probleme legate de preocuparile drepturilor angajatilor. Chiar daca o companie nu angajeaza lucratori sindicalisti, inca poate fi tinta reglementarilor in vigoare ale Actului Relatiilor Muncii la nivel National. Legea se aplica la cei mai multi angajati din sectorul privat si garanteaza acestora drepturi sindicale, posibilitatea de a se targui pentru salarii mai bune si de a se implica in activitati care au scop siguranta si ajutorul lor intr-o companie.

  • vor fi redactate instructiuni proprii pentru aplicarea si completarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca
  • va fi necesara intocmirea de fise a postului individuale cu caracter tehnic de informare si instruire a muncitorilor
  • vor fi implementate masurile din planul de prevenire si protectie.

Aceste masuri implementate corect pot preveni eventualele accidente de munca. Aceste accidente pot sa aduca costuri firmei, amenzi aplicate de inspectorii de munca. Prin evaluarea riscurilor, elaborarea documentatiei pentru sanatate si securitate in munca, luarea masurilor de protectie necesara, angajatorul ofera un mediu sigur salariatului si implicit atingerea obiectivelor pe termen lung a afacerii sale.