Pana nu demult, oamenii credeau ca psihologie si filosofia erau mana in mana. Abia in jurul anilor 1870 pihologia a devenit o disciplina stiintifica independenta de cele mai multe realitati. De atunci, datorita multitudinii de studii realizate dar si tehnologiilor avansate, am reusit sa descoperim o multime de lucruri interesante despre noi insine.
Ce nu stiai despre tine:
Nu vorbi nimanui despre obiectivele tale. Studiile au aratat ca daca spui tuturor ceea ce ai de gand sa faci vei deveni mai nemotivat si astfel, nu vei mai duce la bun sfarsit ceea ce ai planificat. Studiile realizate inca din anul 1933 au aratat ca oamenii devin mai dezinteresati de telul lor odata ce l-au facut public.
Multi oameni au o melodie preferata deoarece o asociaza cu un eveniment petrecut in viata lor. Este foarte cunoscut faptul ca muzica are efecte directe asupra emotiilor. Studiile arata ca muzica are acelasi efect asupra creierului nostru la fel ca si mirosul- ne aduc aminte de lucruri din trecutul nostru. De asemenea, muzica influenteaza modul in care percepem lumea.
Studiile arata ca suntem mult mai fericiti daca cheltuim bani pentru nevoile celor dragi decat pentru noi insisi. Cu toate acestea, potrivit unor cercetari, oamenii sunt mult mai fericiiti sa cheltuiasca bani pe noi experiente decat sa iii investeasca in lucruri. Fericirea oamenilor a devenit din ce in ce mai populara printre studiile cercetatorilor. Oamenii de stiinta au sugerat ca oamenii isi sacrifica anumite lucruri care ii fac fericiti in scopul de a merge in unele vacante sau aventuri.
Mai mult, s-a descoperit ca unele practici religioase, cum ar fi rugaciunea sau participarea la slujbe, sunt asociate cu un nivel mai mic de pericol psihologic.
Cu totii ne-am aflat in situatii in care ne-am molipsit de ras de la o persoana din grup. Studiile au aratat ca atat fericirea, cat si stresul, pot fi foarte contagioasa, asa ca, oamenii sunt influentati foarte mult de cei cu care isi petrec timpul.