Tuturor ne plac concertele si mai ales cele in aer liber. Mie personal mi se pare un lucru banal ca un concert sa aiba loc intr-un loc inchis unde nu poti canta si dansa in acelasi timp cu artistii care se afla pe scena.

Un concert reusit necesita multa organizare pentru ca publicul sa fie multumit si totodata artistii sa se simta si ei bine. Pentru artistii care urca pe scena este foarte importanta marimea acesteia. Trebuie sa fie cat mai spatioasa pentru ca artistul sa se poate desfasura lejer fara nicio problema. In general trupele au nevoie de un spatiu foarte mare pe scena ,deoarece trupa este formata si din dansatorii si acestia trebuie sa aiba loc pentru a-si desfasura numarul de dans asa cum il au planificat.

Luminile sunt foarte importante in timpul concertului. Concertele si normal trebuie sa aiba loc seara pentru ca atunci se incinge atmosfera cel mai mult. Luminile nu trebuie sa fie intotdeauna doar pe artistul de pe scena. Acestea trebuie sa lumine si in public sub diferite forme si culori pentru ca publicul sa se simta cu adevarat la un concert reusit.Un alt element important in desfasurarea unui concert este fumul acela special. Trebuie sa iasa de fiecare data atunci cand artistul incepe sa cante o melodie noua pentru a da efectul ca iasa din ceata.

Un alt lucru important este sonorizarea concertului. Stiti ca la un concert cu artisti renumiti cum ar fi :Andra, Smiley, Mandinga si multi alti vine foarte multa lume. Locul unde are loc concertul este plin si nu toata lumea prinde un loc in fata pentru a vedea tot concertul de la cap la coada. Cei care se ocupa cu sonorizarea trebuie sa gaseasca solutii audio-video pentru a se auzi cat mai bine, dar si pentru a se vedea foarte bine. O solutie video ar fi punerea de ecrane gigantice pentru ca lumea care nu a prins un loc in fata sa vada macar concertul pe ecran sau de ce nu de acasa de la televizor, daca nu le place imbluzeala si sunetul prea tare.

Un concert reusit este unul in care artistul nu canta doar melodii de la el, ci mai improvizeaza din cand in cand. Poate publicul stie deja toate melodiile pe care artistul o sa le cante,si ar fi frumos sa ii mai surprinda putin pentru a nu se plictisi. Pot sa cante si melodii foarte celebre ale artistilor de afara,deoarece vor da foarte bine la public.

La finalul concertului pe scena trebuie sa porneasca artificiile,caci asa nu s-ar simti ca este concert. Artistii care au concertat se vor simti foarte bine si vor dori sa mai revina pe aceea scena,dar si publicul va incantat de toate efectele speciale de care au dispus cei care s-au ocupat cu organizarea concertului.