Tatuaj

Astazi oamenii aleg sa se tatueze din motive estetice, sentimentale sau morale, religioase sau motive magice, dar si pentru a simboliza apartenenta la identificarea cu anumite grupuri, inclusiv bandele criminale, sau anumite grupuri etnice sau care respecta anumite legi. Unele persoane aleg sa poarte aceste tatuaje pe fata lor. In Laos, Camodgia, Thailanda tatuajul Yantra este utilizat pentru protectie impotriva raului si de a creste norocul.

O scoala de tatuaje din inima Bangkokului isi deschide portile pentru turistii dornici sa invete arta veche si sacra a tatuajelor Thailandei.

In zilele antice, cand Cambodgia a domnit peste zone vaste din Asia de Sudest, soldatii se acopereau din cap pana in picioare cu tatuaje sacre numite Yantra. Multe dintre acestea erau abrevieri ale unor incantatii religioase, insotite unoeri de serpi, tigri, eleefanti sau alte spirite puternice de animale, tatuajele Yantra au fost considerate ca fiind protective pentru purtator, facandu-l imun la sageti, furnizandu-le soldatilor puteri mistice si mult noroc.

Astazi, tatuajele Yantra sunt in continuare foarte populare in randul soldatilor combodgieni, desi Thailanda si-a revendicat centrul sau de arta, cu scoli de tatuaje cum este Bangkok Ink, care isi deschide portile celor care vor sa invete cum se aplica cerneala pe piele si semnificatia acestora. In Thailanda, aceste tatuaje sunt folosite de membri unor bande pentru a fi protejati in timpul unor lupte cu rivalii lor; de femeile tinere care le folosesc pe post de farmece de dragoste; dar si de cei carora aceste tatuaje le amintesc de codurile morale ale budismului. De asemenea, se spune ca magia acestor tatuaje este mai puternica daca acesta este aplicat pe partea de sus a capului- budistii considerand ca aceasta este cea mai sacra parte a corpului.

Fiecare linie a tatuajului reprezinta o vraja, care, incantata de 108 ori poate trimite purtatorul catre un nou stadiu de meditatie. Acestea pot preveni pedepsele nedrepte, curata spiritele nedorite si protejeaza casa. Alte tatuaje inverseaza constelatiile horoscopice rele si ghinionul, iar altele pot proteja purtatorul de magia neagra si blesteme.