Nu stiu daca in ziua de azi exista copii care nu au acasa cel putin un calculator sau un laptop. Multi deja au uitat de ele pentru ca in ziua de azi , telefoanele au ajuns mai performante decat pc-urile de tip desktop. Majoritatea nu le mai folosesc de mult timp si toti merg pe principiul ca este mai folositor un laptop pentru ca este portabil si il poti lua cu tine oriunde. Nu e de mirare ca toti prefera un laptop pentru ca se poate incarca pana si la masina datorita unui traformator.

Eu personal sunt contra acestor lucruri daca pot spune asa. Nu zic ca nu imi plac laptopurilor dar mereu am fost fan calculatoarelor de tip desktop. Am mers pe principiul si inca merg ca este mult mai simplu de reparat si mult mai usor de intretinut. La un calculator sunt doar cateva suruburi de desfacut in caz ca vrei sa il cureti dar in schimb la la un laptop sunt zeci de surubele. Pentru mine cel mai simplu de reparat sunt aceste calculatoare pentru ca de obicei cand un pc nu mai merge nu poate fi decat din hard, procesor sau rami. Exista si anumite cazuri in care se poate duce si placa de baza asa cum am patit si eu acum cateva zile.

Am acasa un desktop pe care il am de vreo sase ani de zile si pot spune ca sunt super multumit. De-a lungul timpului nu am facut cine stie ce modificari la el. Am schimbat procesorul care l-am gasit la o super oferta pe www.diabloscomputer.ro, am mai adaugat inca o placuta de rami si pentru gaming am decis sa pun o placa video mai buna.

Nu am timpul necesar momentan pentru a rezolva vechiul pc pentru ca de curand am achizitionat altul nou si sunt foarte multumit de el. Prieteni m-au sfatuit sa nu imi mai bat capul cu cel vechi dar pentru mine personal are o valoare sentimentala de nedescris si pe langa asta am si lucruri personale stocate pe hard. Dupa sarbatori astept sa vad ce fel de preturi se fac la componentele second-hand si sper ca voi avea timp sa imi cumpar o placa de baza si sa repun pe picioare batranul meu calculator.