productiv

Fiecare dintre noi isi doreste sa fie mai productiv si mai eficient, insa exista zile din saptamana in care chiar nu putem spune ca am fost foarte eficienti in ceea ce am facut. A fi productiv iti aduce o satisfactie deosebita, cea data de faptul ca ai facut o treaba grozava de care esti mandru la sfarsitul zilei. Pentru multi dintre noi este insa destul de dificil sa fim productivi. Cum am putea face pentru a ne imbunatati acest aspect? Cateva recomandari in continuare.

1. Planifica totul si organizeaza-te. Planificarea este temelia oricarei zile productive. Productivitatea inseamna sa iti organizezi timpul intr-un mod eficient, sa urmezi o anume disciplina, sa iti stabilesti foarte clar prioritatile si activitatile pentru a putea indeplini orice obiectiv mult mai usor. Organizarea eficienta este cheia succesului in orice activitate. Odata ce ai bine stabilita o lista de prioritati, de task-uri de indeplinit, in ordinea urgentei lor, vei putea sa rezolvi totul mai eficient.

2. Motiveaza-te. Pentru a obtine maximum de productivitate intr-o zi, este de o importanta deosebita sa te mentii motivat. Primul punct constituie primul pas in mentinerea motivatiei. Avand lista de prioritati stabilita, incearca sa vizualizezi rezultatele pe care le vei obtine in urma indeplinirii lor. Acest lucru te va mentine motivat, indiferent ca ai de indeplinit sarcini simple sau mai ample.

3. Odihneste-te suficient. Nimic, absolut nimic nu poate sa aiba un impact mai pozitiv asupra productivitatii decat faptul ca esti bine odihnit. Exista atat de multe elemente in viata de zi cu zi de astazi incat adesea pierzi notiunea timpului si ajungi sa te pui la somn cu 3 ore mai tarziu decat ar fi normal. Rezultatul? A doua zi te simti epuizat si nu mai dai acelasi randament. Poate cel mai important dintre sfaturi pentru a-ti mentine si creste productivitatea ar fi sa te odihnesti suficient.