Cred ca oricine isi doerste sa aiba in curtea lui o gradina superb si un gazon de invidiat, dar nu toti reusesc sa faca acest lucru. Pentru un gazon sanatos ai nevoie de semnte ce cea mai buna calitate. Alegera semnintelor pentru depinde in primul rand de cum dotit sa folositi gazonul vostru. Pentru amenajarea un inei gradini de casa este cel mai indicat folosirea unui gazon de uzura, deoarece acesta corespunde dorintelor intregii familii. In mod normal un gazon trebuie sa robust sis a arate totusi ingrijit dar depinde si de prelucrarea pamantului daca vrei ca gazonul sa ajunga la calitatea dorita.

Primul lucru care trebuie facut este de a lucre foarte bine pamantul pentru a putea fi semanat gazon si acesta operatiune este de lunga durata. Pe de o parte pamantul trebuie arat, maruntit si nivelat cu ajutorul tavalagului pentru a ajunge la nivelu pavajului sau a gardului. In al doilea rand trebuie sa te asiguri ca ai un teren curat, asta insemna sa nu gasesti resturi cum ar fi pietre, buruieri sau radacini. Toate astea poate vi se par greu de facut dar o solutie ar fi apelarea la flower-power-cluj.ro este foarte efficient si foarte rapid, care garanteaza o lucrare profesionala de durata.

Exista mai multe tipuri de gazon dare le difera in functie de calitatea solului, de locatia peluzei si de rolul in gradina,. Producatorii iti pun la alegere fel si fel de amestecuri de seminte de iarga (graminee perene) si astefel se poate allege intre un gazon decodativ, gazon sport, gazon de umbra, gazon rezinstent la seceta si foarte multe alte varietati. Daca nu stiti ce sa alegeti cel mai bin ear fi s ail intrebati pe unul din vecini de alaturi, asta in cazul ca are o peluza care arata foarte bines au pe alti care au experinta in domeniu.

Cea mai rapida solutie de a avea gazon in jurul casei sunt montarea ruloaurilor de gazon. De foarte multe ori la makoritatea firmelor pretul rulourilor intra si operatiunile de pregatire a terenului si montaj. Poate ca este ceva mai scump dar economisesti ceva timp, si arata si mai bine. Fie ca este un gazon semanat sau ruloari de gazon, trebuie pergatit foarte bine terenul, denivelarile de teren nu vor fi ascunse de mintarea gazonului, iar daca radacina gazonului nu are legatura directe cu solul, vor aparea pete galbene.