Remodelarea baii poate fi un subiect dificil, deoarece e greu de facut atunci cand nu ai cunostinte in domeniu si nici vreun prieten arhitect sau designer. Noi iti oferim cateva sfaturi pentru ca remodelarea baii tale sa fie un succes de care sa te bucuri mult timp de acum incolo.

Seteaza-ti un buget

Una din partile esentiale este sa-ti planifici bugetul. Ia in calcul atat ce obiecte poti pastra din vechea ta baie, dar si niste estimari realiste ale costurilor. Nu te astepta sa cumperi chilipiruri care sa reziste. Asa ceva nu exista. Indrepta-te mai degraba catre obiecte de calitate superioara, la preturi medii. Acestea vor trece testul timpului. Daca nu ai destui bani acum, imparte remodelarea baii in doua etape..

Fii atent la ventilatie

O parte esentiala a unei bai este ventilatia. Informeaza-te despre toate variantele existente pe piata astfel incat sa ai mereu parte de aer curat in noua ta baie. Astfel vei preveni si umezeala care, in timp, duce la formarea mucegaiului. E mai ieftin sa previi formarea mucegaiului decat sa te chinui mereu cu produse de inlaturare a mucegaiului care sunt scumpe si ineficiente.

Acorda atentie iluminare

Ai mai multe optiuni pentru iluminare si ar trebui sa fii constient de ele. Poti folosi doar lumina clasica, dar mai ales daca obiectele sanitare ceramice sunt albe, lumina va fi prea puternica si va deveni obositoare pentru ochi.

De aceea, se recomanda sa incerci niste culori calde, pastelate. Efectul va fi o baie relaxanta De multe ori e suficient sa schimbi lumina ca sa sa para ca ai schimbat zugraveala.

Foloseste-ti talentele native

Poti chiar tu sa realizezi niste parti din proiect. Acest lucru te va ajuta sa economisesti niste bani. Totusi, apeleaza la profesionisti daca nu stii cum se face ceva, nu te forta. Nimeni nu isi doreste ca remodelarea baii sa fie o corvoada.

Schimba lucrurile de baza

Poti sa-ti remodelezi baia schimband obiectele sanitare de baza. Incepe cu lavoarul, vasul WC si bateriile. Asta e mai usor decat sa te apuci sa schimbi culoarea peretilor. Daca montezi un lavoar pe blat, iti vei transforma baia intr-o declaratie de eleganta.

Nu modifica instalatiile sanitare

Evita sa modifici locurile obiectelor sanitare pentru ca asta inseamna sa modifici sistemul de tevi, iar asta poate fi un dezastru generalizat, sa nu mai spunem ca o sa coste o groaza de bani.

 

Incearca o culoare noua

 

Aceasta e una din cele mai ieftine alternative, in afara schimbarii culorii iluminatului din baie. Daca dai o noua culoare de lavabila se produce un efect valoros, folosind paradoxal de putini bani.

Toate aceste sfaturi vin de la profesionisti. Poti aplica sau sari unele dintre ele. Nu te forta sa faci singuri lucruri pe care nu le poti face cu meseriasi din cauza bugetului pentru ca altfel s-ar putea sa ai nevoie de o vizita la urgente.

Sfaturi pentru remodelarea baii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *