Recomandarea ce este de altfel si varianta pe care marea majoritate o stie este ca somnul implinit este egal cu odihna de 8 ore. Nici mai mult nici mai putin caci in primul rand intervine oboseala psihicului si cea trupeasca care te impiedica sa fii dinamic, sa tii pasul cu munca, sa fii tu si in plus duce la probleme de sanatate. Insa unii ar crede ca daca dorm mai mult inseamna sa se odihneasca pe deplin. Gresit, spun specialistii care anunta ca cei care dorm 10 sau mai multe ore pe zi sunt la aceeasi lungime de unda cu cei care dorm mai putin de 6 ore pe noapte.

Explicatia este una clara ce tine de riscul dezvoltarii unor boli. Culmea, cei care depasesc orele de somn sunt mult mai predispusi la afectiuni decat cei care reduc numarul de ore de odihna. Si mai mult decat atat s-au realizat studii in acest sens care sa justifice clar afirmatia specialistilor. Grupul vizat a fost de un numar de 50,000 de persoane. Iar rezultatul unul de speriat caci orele de somn care nu se respecta pot fi primul pas catre boli precum diabetul, obezitatea, anxietatea si nu numai caci afectiunile cardiace sunt si ele incluse.

De ce se spune ca avem nevoie de 8 ore de somn pe noapte? Specialistii in domeniu spun ca organismul necesita intre minimul de 7 si maximul de 9 ore de somn. Pentru a nu fi la nicio limita din cele doua 8 ore sunt suficiente. Ba mai mult decat atat oricat de banal pare la inceput somnul ar trebui sa fie grija fiecaruia ca si cand parte din stilul de viata sanatos. Cercetatorii spun ca somnul este ca si alimentatia spre exemplu, cu o grija de a oferi organismului ce are nevoie tocmai pentru a nu intampina probleme. Nu este nimic iesit din comun sa devii anost si poate si depresiv cand esti privat de orele de somn.