cafea

Nectarul lumii arabe, sau cafeaua cum ii spunem noi, nu doar ca ne face sa ne bucuram de minunatul gust, insa are si multe beneficii aduse organismului uman. Pentru a avea efecte uimitoare asupra sanatatii noastre, trebuie sa fim foarte atenti la cantitatea pe care o consumam zilnic. Maximum 3 casti medii de cafea pe zi ar trebui sa consumam pentru ca efectele acesteia sa se faca vazute si simtite. Daca depasim aceasta limita, nu vom face decat sa ne imbolnavim si sa ne obosim organismul, creand astfel si o dependenta.

Te-ai gandit vreodata ca savoarea acesteia ne face mai longevivi? Sunt studii realizate care ne demonstreaza ca ne poate prelungi perioada de viata semnificativ, caci riscurile de deces scad pana la 18%.

Daca stii ca urmeaza sa ai o multime de activitati care necesita atentie si o munca fizica intensa, tot ce trebuie sa faci este sa bei o ceasca de cafea, iar toate aceste lucruri vor putea fi facute cu mult mai mult spor. Aceasta are puterea miraculoasa de a ne revigora dimineata si de a ne face mai apti de munca.

Cafeaua este extrem de importanta de asemenea si in procesul de digestie. Aceasta ajuta intregul organism sa functioneze cat mai bine. Este foarte indicat sa fie bauta dimineata, dupa luarea micului dejun. Chiar daca mancam un aliment mai gras, cafeaua va stimula secretia de saliva, astfel digestia avand un parcurs normal.

Din ce in ce mai multe studii ne demonstreaza faptul ca miracolele cafelei previn si boi, spre exemplu cancerul, diabetul si diferite deficiente cardiovasculare. Atata timp cat ne bucuram de aromele sale in mod regulat si nu depasim doza zilnica recomandata, vom putea imbunatati si functionarea ficatului.

Prin urmare, daca respectati limitele impuse de specialisti vis-a-vis de consumul de cafea, va veti putea bucura de aceasta nu doar din punct de vedere al aromei, ci si din punct de vedere al beneficiilor aduse organismului.