dans

Salsa isi are originea in zona Cubei, Puerto Rico si in America Latina. Acest dans cu partener este o forma foarte senzuala care este foarte cunoscuta pentru flirt si miscarile provocatoare. In timp ce danseaza salsa, cuplurile pot chiar interpreta in aceeasi zona, fara a se deplasa foarte mult pe ringul de dans. Pasii de dans demonstreaza multe influente din partea altor dansuri cum ar fi Mambo, Changui, Palo, Rumba etc. Exista mult mai multe alte forme variate de salsa cum ar fi stilul cubanez, stilul new yorkez, stilul columbian si stilul din LA.

Merengue. Acest tip de dans necesita ca partenerii sa fie apropiati intr-o pozitie stransa. Pasii sunt deseori efectuati in miscari circulare sau departe unii de ceilalti intr-o maniera laterala. Exista mai multe tipuri de pasi complicati pentru acest dans.

Bachata este un stil de dans romantic care isi gaseste originile in Republica Dominicana. Bachata este putin asemanatoare cu merengue.  Lambada este un stil de dans sexy si stilat, un dans brazilian care este interpretat de catre un cuplu sau de catre un grup de persoane. Acest dans este si mai popular odata cu aparitia piesei muzicale Lambada a grupului muzical Kaoma.

Polka este un stil care se refera de asemenea la un tip de muzica. Polka este un dans cu un ritm rapid, care este de asemenea prezent in mai multe tipuri de interpretare. Hustle este interpretat drept un dans sportiv si este foarte popular in cluburile de noapte din toata lumea. Hustle este mai ales popular datorita filmului „Saturday Night Fever”.

Dansul Swing  isi are originea undeva intre anii 1920-1930. Exista mai multe versiuni ale dansului swing cum ar fi Lindy Hop, Jitterbug, Boogie Woogie, West Coast Swing, Rock and Roll etc.  Rock ‘n’ Roll este o forma de miscare foarte populara de asemenea. Boogie Woogie este un alt stil de dans care este mai ales interpretat in Europa. Acesta se regaseste de asemenea si in cadrul competitiilor.