titluri

Te gandesti foarte mult despre ce sa scrii ca sa iasa o postare super care sa fie citita de foarte multa lume, pentru care sa fii laudat si sa mai ai si comentarii. Insa, chiar daca ai un subiect in minte, nu ti-a venit inca in cap cum va arata titlul, si tocmai acest aspect este cel mai important. Poate parea destul de simplu sa concepi un titlu care sa poata fi citit si mai apoi datorita lui sa poata fi citit si tot textul in cauza. Insa, realitatea nu este deloc astfel.

Solutia pentru a capta interesul cu ajutorul unui titlu de text este foarte simpla. Trebuie sa ne asteptam sa petrecem mult mai mult timp asupra crearii unui titlu foarte bun care sa puna cititorii in priza. Legende ale copywriting-ului cum ar fi David Ogilvy si-ar fi petrecut jumatate din timpul lor doar pentru a crea un titlu pentru o reclama sau pentru un articol la care lucra.

Titlul este cel mai mare factor care determina numarul de share-uri in social media pe care il va primi continutul tau. Ideea este ca nu multi oameni ajung sa citeasca un continut oricat de bun ar fi, daca titlul nu le atrage atentia. Bazandu-se pe titlul in sine, oamenii aleg daca sa citeasca mai departe sau nu.

Sunt doi factori pusi in ecuatie in ceea ce priveste scrierea unui titlu bun:

  1. Subiectul/nisa ta
  2. Numarul de oameni care vad asta

Unele nise nu sunt prea frumoase. Nu vei avea parte de milioane de share-uri si de vizualizari a un articol in care scrii despre curatarea podelelor.

Un exemplu de formula grozava pentru a scrie un titlu se refera la impartirea unui titlu de top in mai multe componente specifice. Numar + Adjectiv + Cuvant cheie + Rationament + Promisiune = Cel mai grozav titlu. Ideea din spatele acestei formule este aceea ca poate descrie aproape orice tip de titlu.