schimbarea Romaniei

Evenimentele ultimelor luni din Romania sunt subiect de stiri nu numai pentru ziaristii si oamenii nostri din massa media, ci si pentru presa de peste hotare in aceeasi maniera. Deja, dupa tragedia de la clubul Colectiv si dupa protestele din ultima perioada din toata tara, s-a raspandit vestea peste mari si tari, pentru ca Romania este hotarata si doreste o schimbare de mari proportii. Un incendiu intr-un club de noapte din Bucuresti a omorat peste 30 de persoane, devenind punctul de declansare a furiei si a emotiilor romanilor frustrati de coruptia care parca a pus stapanire pe intreaga tara.

Dar, asa cum guvernul a demisionat pe fondul protestelor de strada, multa lume a ramas inca sceptica legat de faptul ca micarile de strada vor reuși sa faca dreptate si sa restabileasca vechea ordine. Oamenii din toata tara, din toate judetele si orasele au iesit in strada si au strigat ce isi doresc. Cu pancarde, cu sloganuri bine definite si cu haine groase, inmanati cu tarie de caracter, cu dreptatea in ganduri si cu speranta in inima, tinerii si adultii deopotriva au iesit pe strazi, in coloane, si au protestat pentru o Romanie mai buna si mai curata. Fara haos, fara coruptie si cu egalitate in sanse. De ce nu am putea si noi, la fel de bine, sa fim o tara in randul celorlalte tari europene?

Schimbarea poate face foarte bine Romaniei. Protestele in masa care au urmat incendiului din data de 30 octombrie, au fost sustinute de romani din cauza faptului ca acestia blameaza fortele de ordine si nepunerea in aplicare a reglamentarilor, dar si din cauza coruptiei care parca a luat amploare la noi in tara dupa caderea regimului ceausist.

Prim-ministrul Victor Ponta a demisionat, subliniindu-se o mare insatisfactie sociala  legata de ordinele politice corupte care au domnit in aceasta tara inca de cand a incetat dictatura comunista si s-a trecut la democratie. Ce democratie este aceasta, daca nici macar nu punem sa ne alegem ca Parlamentul sa aiba mai putin de 500 de membri? Schimbarea inca este asteptata si trebuie sa vina de undeva de sus.