311 app

Darcel Jackson este unul din oamenii care isi doreste ca tehnologia sa ramana in mainile persoanelor fara adapost din San Francisco. Fara adapost vreme de un an de zile, Jackson cunoaste efectele lipsei de tehnologie: un smartphone fara conexiune la Internet inseamna o lipsa de acces astfel incat sa isi gaseasca un job, o casa sau stabilitate atunci cand traieste pe strazile orasului. Este un decalaj digital care subliniaza importanta tehnologiei chiar si in randul celor saraci.

„Tehnologia a imbogatit viata oamenilor, insa a lasat si o multime de oameni in saracie”- sustine Jackson. De altfel, barbatul lucreaza in construirea de adaposturi si are relatii cu furnizorii de Internet pentru a oferi si oamenilor saraci sansa de a avea o conexiune la lumea virtuala. De asemenea, incearca sa porneasca acest proiect sub forma unei organizatii non profit- Shelter Tech, astfel incat sa isi puna proiectul in miscare.

311 app

Insa, intr-un oras plin cu capital tech si unde majoritatea oamenilor sustin ca isi doresc sa ii ajute pe cei fara adapost, Jackson este dezamagit de unele progrese realizate de oras in ultima perioada. Oamenii din San Francisco pot utiliza acum aplicatia 311 pentru a raporta in mod oficial ingrijorarea fata de persoanele fara adapost. Se poate realiza o fotografie a individului, se ofera detalii despre starea lui si alte lucruri, astfel ca serviciile din oras vor trimite un agent pentru a evalua situatia si pentru a oferi o mana de ajutor.

„Astazi facem un pas inainte catre compasiune, iar prin aceasta modalitate avem ocazia de a ajuta oamenii care nu au adapost. Locuitorii din San Francisco doresc sa ajute oamenii saraci, asa ca ne-am gandit sa oferim moduri mai bune prin care putem face acest lucru”- sustine primarul Ed Lee, in cadrul unui anunt ce l-a facut public recent. Jackson este de parere ca aceasta aplicatie va fi de foarte mare ajutor pentru ca ofera mai multe informatii despre persoana ce are nevoie de ajutor.