Am ajuns la concluzia ca masina numai este o pasiune, un hobby ci mai de graba o necesitate. In ziua de azi daca nu ai masina nu poti sa te misti deloc. Se cheltuie o gramada de bani pe taxi si desi alti spun ca se poate merge si pe jos sunt intalnite situatii cand nu ai ce face iar timpul nu iti permite sa te deplasezi pe jos.

Pana in prezent am avut fel si fel de masini dar in ultimul timp am renuntat la ele pentru ca nu am permis de conducere. De fiecare data cand aveam ceva treaba nu ma puteam abtine si plecam cu ele. De aceea am decis sa imi bag dosarul de permis pentru ca am foarte mare nevoie de el si nu ma pot misca sa pot face bani. In zilele noastre masinile au preturi relative mici si sunt de parere ca oricine isi poate cumpara una. Daca stam sa economisim bani, bani care ii dam pe tigari si bautura putem sa ne luam o masina cat de cat decent cu care putem sa ne facem treaba. De fiecare data dupa ce cumpar o masina o iau toata la verificat. Vanzatorul o lauda si spune ca merge perfect dar el ar spune orice ca sa o vanda. De aceea mereu, mai ales in sezonul de iarna cand preturile scad foarte mult, le verific totul de la cap la coada. In primul rand mereu cumpar anvelope iarna noi pentru ca nu am incredere in cele second-hand. Verific nivelul la ulei si daca e nevoie fac schimbul la ea chiar daca mai are multi kilometri de parcurs. O parte foarte importanta sunt franele asa ca mai mereu am schimbat si placutele de frana si am adaugat un nou lichid de frana. Niciodata nu poti fi prea sigur ca in fond sunt doar fiare si nu poti avea incredere in ele.

Acum o saptamana am fost cu sora mea si a cumparat o masina mai exact un Audi A4 decapotabil. Masina arata bine dar nu merita bani dati. Surori mele nu i-a pasat asa ca a cumparat-o pentru ca ii plac foarte mult genul acesta. Oricum ca de obicei vanzatorul a laudat-o cu tot cea putut dar exact ca la toate masinile trebuie verificata mai ales ca urmeaza sa plece la drum lung cu ea. In felul asta i-am cumparat anvelope de iarna, i-am schimbat distributia, schimbul de ulei ii l-am facut si pana si franele au fost verificate. In felul asta masina a fost perfecta din punct de vedere mecanic si a plecat in Franta cu ea. Pot spune ca a fost foarte sigura pe masina si a ajuns in siguranta la destinatie. Sfatul meu pentru toti este sa nu aiba incredere in piese second-hand pentru ca nu mai au rezistenta care o au piesele noi. Mai bines a dati un ban in plus pentru ca ce e nou e sfant.