turism international

Pe langa formele de turism descrise in articolul anterior, mai exista o serie de activitati ce tin de turism si care s-au dezvoltat oarecum de la baza turismului la nivel international. Printre aceste categorii se afla si turismul medical. Destinatiile populare pentru asa ceva sunt si Emiratele Arabe Unite in Turks si Insulele Caicos din Turcia.

Termenul de turism medical constituie calatoria pacientilor dintr-un loc intr-altul tocmai pentru a primi ingrijirea si tratamentul medical potrivit. Tratamentele comune pe care le cauta pacientii din turismul medical includ tratamentele pentru anumite afectiuni genetice si operatiile complicate sau operatiile estetice. Printre operatiile estetice si cele strict medicale se numara si inlocuirea de incheieturi, operatiile estetice precum marirea de sani si implanturile in posterior.

Unii oameni calatoresc de asemenea in cautare de ajutor si tratament psihiatric si alternativ. Turismul pentru sinucidere este o subcategorie a turismului medical in care pacientii care sufera de anumite boli incurabile calatoresc in alte tari in care eutanasia este legala.

Turismul nautic este o ramura relativ noua a turismului care se axeaza pe combinarea de activitati de concediu cu activitatile nautice si care au legatura cu marea si cu apa in general. Acest concept a fost pentru prima data implementat in Europa si in America de Sud, insa si-a castigat de curand reputatia si in Pacific Rim si in Statele Unite ale Americii. Turistii nu numai ca prefera sa calatoresca cu barca sau cu vaporul catre destinatia lor de vacanta, mai degraba decat sa zvoare, dar de asemenea se implica si in activitati variate ca pescuitul si snorkelingul in timp ce se afla pe vas.

Mai mult de atat, multi dintre acesti turisti prefera de asemenea sa ramana in navele lor de navigat in loc de a ramane in cadrul formelor de cazare terestre, chiar si in porturi. Ceea ce se pare ca rezulta din asta este ca turismul nautic asigura de asemenea un mare profit, in ideea ca cererea de bunuri pentru nave si servicii navale a crescut de la an la an.