Fiecare al patrulea roman are valori ale tensiunii arteriale prea ridicate. Fata de cei cu valori tensionale normale, persoanele hipertensive au probabilitatea de trei ori mai mare de a suferi un infarct miocardic, de cinci ori mai mare de a dezvolta insuficienta cardiaca si de opt ori mai mare de a avea un accident vascular cerebral.

Hipertensiunea este definita a fii cresterea constanta a presiunii (tensiunii) arteriale sistolice (numar mai mare) pste 140 si/sau a presiunii (tensiunii) diastolice (numar mai mic) peste 90. Desi nu da niciun sintom  (tocmai de aceea se numeste boala tacuta, sau silentioasa) cresterea valorilor tensiunii arteriale produce modificari progresive ale vaselor de sange pana ce apare cu brutalitate primul semn – de obicei reperezentat de un accident vascular cerebral sau un infarct.

hipertensiunea hipertensiunea2

Oare de ce consumama atat de multa sare?

In zilele nostre e foarte greu sa ocolesti sarea. Aproximativ trei sferturi din area pe care o consumam provine din alimente semipreparate sau din gustati. Este foarte usor sa-ti dezvolti gustul pentru sare , alimente si guistari sarate facandu-so cu prisosinta datoria in acest scop.

consumul de sare