Cand eram mic parinti mei ma duceau la diferite evenimente, si mi-a placut sa mi se faca poze. Cand eram mai mic pot spune ca eram foarte fofogenic dar pe masura ce cresti ti se pare ca nu mai iesi in poze asa frumos. Cred ca lucrul cel mai important sunt persoanele care te fotografiaza, pentru ca dispun de aparatura moderna. In copilarie mi-a placut mult jobul acesta de fotograf si visam si eu sa devin unul cand o sa cresc mare dar nu toate visele se indeplinesc. Un fotograf este accea persoana care se ocupa de executarea fotografiilor, fixarea imaginilor sau mai nou acum inregistrarea lor pe o camera digitala si terminand cu expunerea lor pe DVD sau suport solid din hartie. Acesta meserie practic este aparuta odata cu aparitia fotografiei.

Fotografi de ocazie sunt aceea care fotografiaza diferite ocazii din viata unui om cum ar fi casatoria, botezul, familia. Acestia sunt amatori cat si fotografi profesionisti. Mai sunt si alti numiti fotoreporteri, care sunt profesionisti care prin munca lor fotografiaza diverse evenimente din intreaga lumea, evenimente ca razboaiele, eveminete politice, evenimente deosebite si multe altele.

Pentru a deveni un fotograf bucuresti profesionist ai nevoie de foarte mult talent si inclinatie pentru artele vizuale. Recomandat este sa aveti multa rabdare, culoare, lumina si ochii pentru detail. Exista avantaje si dezavantaje in acesta meserie. In principuiu dezavantajul este programul, nu se poate avea un program de exemplu de la 9:00 la ora 17:00, un fotograf poate fi solicitat la orice ora, in orice zi. Un alt dezavantaj este ca meseria de fotograf nu este apreciata la adevarata valoare si ca foarte multi cred ca daca isi cumpara un aparat foto in mod automat devine fotograf si putini stiu cata munca se afla in spatele pozelor reusite. Partea finaciara este un alt dezavantaj pentru ca foarte multe personae nu inteleg efortul financiar depus de un forograf, desigur aici intervine efortul de pricepere in negociere si autopromovarea care si-o face. In schimb avantajele sunt ca fotografia iti ofera satisfactia sa vezi locuri noi, sa inveti loucruri noi, oameni noi si sa inveti lucruri folositoare si in viata de zi cu zi.

Exista cateva sfaturi importante pe care fotografi profesionisti de dau pentru cei ce vor sa ajeaga acesta meserie pentru viitor lor. Primul sfat este sa va decideti fiecare in parte ce fel de fotograf doriti sa deveniti, care poate fi bazata pe interese si talent. Al doi-lea sfat este pentru fotojurnalisti si fotografi ştinţifici care trebuie sa obina prima data o diploma de specialitate in urma unor studii superioare. Pentru liber profesionisti sfatul este sa obtineti cateva cunostinte tehnice. Acestea pot fi dobandite printr-un training vocaţional sau un program de calificare.

Cel mai important sfat de a devein un fotograf este sa priviti, ascultati si practicati langa fotografi profesionisti, sa incercati sa vedeti cat mai multe fotografi de la fotografi faimosi din lume sis a va create un portofoliu propriu cu cele mai bune poze care sa le depuneti la cat mai multe concursuri sau agetii de publicitate.