Exista foarte multi oameni care sunt pasionati de matematica in special de contabilitate.Contabilitatea este stiinta si arta stapanirii afacerilor. Obiectul contabilității îl formează patrimoniul unui subiect de drept, privit prin prisma relațiilor juridice, adică drepturi și obligații pecuniare ale unei persoane fizice sau juridice, în corelație cu obiectele (bunurile, valorile) corespunzătoare. In Romania, meseria de contabil este una dintre cele care sunt practicate cu usurinta. Numarul profesionistilor in materie este redus, in comparatie cu necesitatile reale ale pietei. Chiar daca meseria de contabil iti ofera „sansa” sa prinzi „meserie din zbor”, asta nu inseamna ca exista si compatibilitate intre persoana si meseria in sine.Pentru cei care isi doresc sa devina contabili dar nu au pregatirea necesara pot apela cu incredere la cursuri contabilitate suceava ,deoarece sunt instruiti foarte bine si cel mai probabil se vor putea angaja.

Meseria de contabil va exista mereu,deoarece exista si bani. O meserie care iti asigura independenta financiara desi nu te imbogateste. Este practic, cel mai mare avantaj al acestei meserii, iti ofera un castig rezonabil, caldut, din care poti trai. Dar sa fim intelesi, din contabilitate nu vei face niciodata avere, nu iti vei cumpara niciodata 3 case (poate nici macar una). Iti va permite sa iti alegi volumul de munca in functie de ambitii, daca doresti sa lucrezi 7 zile pe saptamana si sa castigi mai mult, o poti face, sau poti lucra doar doar 2 zile sau doar cateva ore pe zi, alegand timpul liber in detrimentul situatiei financiare. E adevarat ca acest lucru e valabil exclusiv pentru cei care aleg sau lucreze pe cont propriu, ci nu ca si angajati. Pentru angajati as scoate in evidenta un alt avantaj, si anume, ca meseria asta o inveti o data si e valabila toata viata.

Bineinteles,nu oricine ajunge contabil,trebuie sa ai putin de geniu in tine,deoarece contabilitatea cere multa atentie la calcule.Doar o singura operatie gresita si toata cifra de afaceri va egala cu zero si in plus pentru a reusi in contabilitate trebuie ca ceea ce faci sa fie facut cu placere. Si trebuie avut in vedere faptul ca, in acest domeniu, legislatia se schimba peste noapte, prin urmare un contabil, asemenea unui doctor, trebuie sa fie informat „proaspat”.

In functie de statutul juridic, contabilii pot fi: dependenti, cu statut de angajati; independenti sau liber -profesionisti contabili. Din punctul de vedere al modului de organizare a activitatii liber -profesionistilor contabili, acestia pot sa-si desfasoare activitatea individual sau in forme asociative potrivit legislatiei.