Avand in vedere criza economica din zilele nostre, multi au ajuns la punctul in care numai gasesc niciun fel de solutie decat sa se apuce de furat. Toata criza asta economica este din vina celor care conduc acesta tara, cel putin asta e parerea mea. La televizor daca stai si privesti o sa gasesti stiri numai despre furturi si crime in serie. Din aceasta cauza numai privesc la televizor de cateva luni de zile, tot ce am nevoie sa vad, vad direct pe internet, stiri, filme si tot ce mai am nevoie. In trecum am decis, toti locatari scarii mele de bloc sa ne punem un sistem control acces pe caza de cartele pentru ca toti boschetari intrau in casa scari unde rodeau seminte ca sobolani si fumau ca turci, lasand numai mijerie. Totul a mers perfect, scara blocului era curata dar toata treaba a tinut decat doua sau trei luni de zile, ca in final lau distrus ca sa poata sa stea iarna in scara pentru ca era cald.

Un lucru asemanator se intampla si la locul de munca, probabil tot criza ii indemna pe oameni sa faca lucruri prostesti. La fostul meu de munca era un ateliez de prelucrari prin aschiere, lacatuserie, sudorie si lucram cu foarte mult fier. Hoti au fost tentati de acst lucru si au venit de nenumarate ori la furat de fie, dar nu au reusit pentru ca au fost montate camere de supravechere si sisteme de alarma. Pe langa asta sunt si 3 caini de paza. Datorita camerelor de filmat, faptasi au fosy identificati si luati de politie. Cred ca e cel mai bun lucru care tehnologia l-a putut creea. Datorita sistemelor de alarma putem sa dormm mai linistiti nopate si supraveghea bunurile nostre pentru care muncim cinstit o viata intreaga.

Un lucru interesant l-a facut un vecin de langa mine. El sta la etajul I si tot timpul dimineata cand pleca la munca, gasea masina zgariata, asa ca s-a gandit sa isi puna o camera de supravechere deasupra geamului, care filmeaza direct in locul unde isi parcheaza masina. Intr-un final a descorit faptasi, se pare ca era vorba desper copii care se jucau si alegau pe dupa masini si accidental le mai zgariau. Toti am fost copii si toti am facut prostiile nostre, asa ca nu a avut ce sa comenteze, in fond o masina este pentru a te folosi de ea, nu pentru a o tine bibelou in fata scari.