Viata lui lady D a fost comentata intens inca de la momentul divortului sau. Dupa multe asteptari asa cum ar spune unii a aparut si filmul inspirat din aceasta poveste. Probabil s-a bazat pe conceptul popularitatii personajului care va aduce glorie si filmului in sine. Insa nici bine lansat ca este arata cu degetul.

Filmul “Diana” urmeaza sa se lanseze in cinematografe luna aceasta. Prin metode clasice filmul este promovat intens. Insa ce a indignat opinia publica tine de panoul publicitar plasat strategic pana la urma la locul accidentului unde frumoasa Diana si-a pierdut viata. Mai exact intrarea in tunelul Pont de l’Alma. Desi oficialii au replicat ca astfel de panouri sunt amplasate peste tot si nu are legatura cu o strategie opinia publica ramane pe pozitie. Si daca acest loc este deja unul comemorativ pentru moartea printesei cum sa nu devina parte din traiectoria de publicitate a unui film cu baza viata Dianei?

Ba mai mult decat atat se pare ca nici filmul nu este vazut cu ochi buni. Asta pentru ca prezinta povestea Dianei in relatia pe care a avut-o cu chirurgul pakistanez Hasnat Khan. Printre altele si ceea ce a insemnat interesul printesei, actele de caritate, practic cum a imbinat viata publica cu cea amoroasa, cu presa pe urmele sale.

Criticii nu au cuvinte de lauda, lasand la o parte poate munca actorilor, a intregii echipe. Se pare ca mai toata lumea este usor iritata de ceea ce reprezinta tema filmului caci vocile spun nu este nimic inaltator ci mai degraba o ofensa. Dar nu este si partea negativa tot parte din publicitate? Cel putin din curiozitate acest film, primul de altfel de acest gen, va fi vizionat.