ingrijeste parul

Caldura excesiva inseamna pentru parul tau un factor defavorizant. Asta pentru ca il usuca, il decoloreaza, iar aspectul nu mai poate fi unul incantator in aceste conditii. Fiind un atu feminin, nici nu iti vei dori sa neglijezi parul, aspectul lui, precum si ingrijirea acestuia. Iar pe timp de vara, asta ar putea insemna un ritual diferit de alte sezoane.

Specialistii spun ca nu este necesar doar sa fii atenta la par si la ingrijirea lui, ci si sa mizezi pe produse profesionale. Spre exemplu, pe emsibeth.ro este prezentata o gama speciala pentru ingrijirea parului vara. Este vorba de produse pentru protectie solara, pe baza de apa termala. Acestea contin printre altele vitamine, aloe vera, precum si filtru UV. Sunt disponibile astfel uleiuri pentru par sau samponul pentru par si corp.

Dupa ce te-ai inarmat cu produsele necesare, urmeaza un set de reguli bine stabilite. Iata si un succint ghid in acest sens:

  1. Spala bine parul dupa plaja. Nu doar razele soarelui il afecteaza, ci si reziduurile, nisipul, praful etc. De aceea samponul de la Emsibeth il vei gasi util, intrucat curata si indeparteaza urmele de sare, clor si nisip din par.
  2. Nu uita de balsamul de par. Acesta ar trebui folosit de cel putin 2 ori pe saptamana. Un par ce a fost rasfatat de balsam inseamna un par mai putin rebel, cu aspect sanatos si stralucitor. Desigur, trebuie sa fie vorba si de alegerea de balsam conform cu tipul de par.
  3. Periajul este de asemenea un moment in care parul ar putea fi in mod excesiv rupt si deteriorat. Se recomanda ca mai ales pe timp de vara, cand parul este mai uscat ca oricand, sa existe o atentie deosebita la acest moment. Daca nu este musai, e de evitat; parul cret spre exemplu nici nu are nevoie de pieptanare. In orice caz, se indica umezirea parului inainte de pieptanare si folosirea unui pieptane cu dinti rari.
  4. Limitarea aparatelor de coafat. Aici se includ mai ales cele pe baza de aer cald, placa spre exemplu. Periile electrice, aparate pentru bucle si multe altele contribuie si ele la uscarea parului. De preferat limitarea acestora.
  5. Poarta parul mai mult prins si capul acoperit. Mai ales pe timp de zi sau mai cu seama cand te pregatesti in mod expres de plaja si piscina, este de preferat sa acoperi podoaba capilara. In primul rand pentru ca ti se recomanda de asemenea protejarea capului. In al doilea rand pentru ca eviti o expunere directa a parului la soare.
  6. Ce mananci si ce bei. Nu in cele in urma, este importanta sanatatea ce vine din interior. Hidratarea este cuvant de baza aici, mai cu seama pentru ca soarele si puterea sa accelereaza deshidratarea corpului. Un par sanatos inseamna si o dieta sanatoasa.

Cat despre produsele de styling, acestea ar trebui limitate sau alese dintre cele profesionale. Explicatia este chiar una simpla: ingreuneaza parul, scalpul transpira si in contact cu diversele produse se va ingrasa mai repede. Bazeaza-te pe Emsibeth si formulele sale inovative in materie de ingrijire a parului. Vei descoperi ca nimic nu se compara cu un produs bine ales.