masini

masini

Atunci cand a fost introdus modelul McLaren F1 pe piata automobilelor, avea o viteza oficiala de top de 231 de km/h, insa aceasta limita de top a fost impinsa chiar si mai sus de atat de atunci cand a fost lansata. McLaren Automotive, producatorul auto britanic, a introdus  coupe-ul F1 in anul 1992, a lansat primele modele din productie  sper vanzare in anul 1994 si a a nulat productia in 1998.

Oricum, aceasta masina inca isi are locul printre cele mai rapide masini  din lume la mai mult de 20 de ani de la productia sa si la mai mult de 15 ani dupa ce ultimul exemplar a parasit fabrica. McLaren F1 a devenit cunoscut foarte repede  nu numai pentru viteza sa de top, ci si pentru designul unic al carlingii  auto.

Soferul este pozitionat in centru in fata celor doua locuri ale pasagerilor, oferind un punct de atractie vintage automobilului. Pus in miscare de un motor V-12 de 6,1 litri de la BMW, MacLaren F1  a adus ceva diferit cumparatorilor  care cautau masini sport care sa se diferentieze destul de tare de restul automobilelor de pe piata iar designul masinii  a trecut testul timpului, fiind destul de inovativ chiar si in zilele noastre.

Este destul de greu sa vezi o masina americana facandu-si aparitia intr-un asemenea top auto dominat de masinile europene, insa chiar isi merita locul cateva asemenea masini, printre care si Saleen S7 Twin-Turbo. Marca de masina este aparuta in Corona, Calif, si si-a facut startul tunand modele de Mustang  inainte de a se remarca pe cont propriu  si creeandu-si propriile masini in forta.

Modelul original Saleen S7 care a fost lansat in anul 2003, dispunea de un motor robust Ford V-8 de 7 litri, la fel ca si cele folosite pentru NASCAR. La doar cativa ani mai tarziu, Saleen a decis sa detroneze  Buggati Veyron  si a scos pe piata modelul de S7 cu o pereche de Garrett turbo.